ČEBELICE

Vzgojiteljica: Tanja Marn

VPO pom. vzgojiteljice.: Jožica Zupančič

OTROCI
(Tone Pavček)

Otroci imajo majhne noge,
a delajo največje korake
do sonca,
do sreče,
čez svet
in puščajo za vse zanesenjake
v prihodnosti sled.

Otroci so naše največje bogastvo. Najlepše je videti nasmejane otroške obraze, ki z iskricami v očeh radi prihajajo v vrtec.

Uspešen začetek novega šolskega leta 2022/2023 predragi otroci in starši!

 

Kaj ima polh najraje

12.11.2022

Kljub temu, da so nas v četrtek zjutraj prebudile dežne kapljice in je bilo vreme zelo kislo, le to ni ustavilo našega načrta – izleta v Trebnje. Nekateri otroci so se prvič peljali z avtobusom in vožnja je bila zares razburljiva in zanimiva – veliko bolj drugačna kot vožnja z avtomobilom. Naša prva postojanka je bila v enoti Kekec, kjer smo obiskali prijatelje, se tam poigrali z malo drugačnimi igračami in pomalicali. Temu pa je sledil obisk knjižnice, spoznavanje kulture obnašanja v njej in ogled tamkajšnjih prostorov. Najbolj zanimiva pa je bila knjižničarka Mojca, ki je otrokom na hudomušno – šaljiv in z lutkami animiran način predstavila pravljico o polhu. Glavno sporočilo pravljice je bilo, da moramo vedno biti iskreni, odkriti in prijazni do svojih prijateljev in da nam bodo le na ta način vračali najlepše vrednote. Z novo pridobljenim sporočilom pravljice smo se skupaj vrnili v vrtec.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Na ogledu novega gasilskega doma

3.11.2022

V petek, 28. 10. 2022, so gasilci iz PGD Šentlovrenc v svoje goste povabili otroke in vzgojiteljice oddelka Čebelice. Srečanje in predstavitev je potekala v prostorih novega gasilskega doma. Na lepo urejenem parkirišču so se nam za začetek predstavili gasilci iz enote Trebnje, ki so otrokom pokazali gasilski tovornjak z dvigalom. V njem so otroci lahko videli orodja, ki jih gasilci pretežno uporabljajo pri prometnih in naravnih nesrečah. Zelo zabavno je bilo, ko so se otroci preizkusili v nošenju prijatelja v čisto pravih nosilih. Uporabiti je bilo potrebno vse mišice in moč. Sledila je predstavitev poklica policistke. Otroci so si ogledali in spoznali opremo, pripomočke in orodja, ki jih policisti uporabljajo pri svojem delu. Pištola, lisice, zaščitni neprebojni jopič, čelada, rokavice, piščalka, policijsko vozilo in še in še bi lahko naštevali. Otroci so nekatero opremo tudi praktično preizkusili. Za konec so se otroci lahko posamezno preizkusili v gašenju z vodo, ogledali pa so si tudi notranje prostore novega gasilskega doma. Gasilcem se najlepše zahvaljujemo za njihovo lepo pripravljeno in poučno predstavitev. Fotografije so lep dokaz kako zelo so otroci uživali in pridobivali novo znanje.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Kolesarčki

10.10.2022

Konec meseca septembra so se otroci iz starostne skupine 5 do 6 let udeležili programa prometne vzgoje »kolesarčki«. Dan, pol pričakovanja, se je pričel z vožnjo z avtobusom v Trebnje. Pri Vrtcu Mavrica je otroke že čakal pripravljen poligon in parkirani štirikolesniki na nožni pogon. Otroci so bili postavljeni v vlogo voznika, praktično so se preizkusili v dogodkih, ki jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Prav tako so bili postavljeni v vlogo pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče. Najbolj so bili otrokom všeč čisto pravi prometni znaki in semafor, katerega so morali natančno spremljati, da ni prišlo do trka s prijateljem. Polni novega znanja so se otroci z avtobusom vrnili v Šentlovrenc in mlajšim otrokom z veseljem predali svoje izkušnje ter pridobljeno znanje.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Dostopnost