MIŠKE

Vzgojiteljica Špela Šeme 

VPO pomoč. vzgojiteljice Vesna Kastelic

 

TEKA MIŠKA

(M. Voglar)

 

Teka miška sem in tja,

sem in tja.

Kam bi rada miška šla?

Miška šla?

Semle, cimcom,

semle cimcom,

Tukajle zdaj bo miškin dom.

 

Pustne šeme

08.03.2023

Trili, trili, trilili,

ali veste kdo smo mi?

trata, trata, tratata,

šeme smo ha, ha!

 

Miške smo tradicijo pusta vzele zelo resno. Vsi otroci so bili pogumni in ponosni, da so lahko predstavili svoj kostum.

Pust smo obeležili s prepevanjem pustnih pesmi in pustnim rajanjem ter fotografiranjem. Na srečo nam je bilo naklonjeno tudi vreme in lahko smo se odpravili na sprehod po Šentlovrencu. Pot nas je zanesla tudi do podjetja Gorec, kjer so nas presenetili s sladkim presenečenjem. Hvala.

Trili, trili, trilili,

cepetajmo zdaj še mi,

trata, trata, tratata,

da bo zima ušla.

Klikni na ogled galerije slik…

Miške na obisku v knjižnici

06.12.2022

Miške, ki so stare 3 leta in več ter Telebajski, smo se v četrtek, 10. 11. 2022 odpravile na obisk knjižnice Pavla Golie v Trebnjem.  

Največje pričakovanje je bilo, da smo se do tja in nazaj peljali z avtobusom. Juhuhu! 

 

V knjižnici so nas pričakale prijazne knjižničarke. Ko smo razložili, da smo prišli na pravljično urico, pa so bile neprijetno presenečene.  

Kmalu so ugotovile, da je v zapiskih glede datuma in ure ponagajal tiskarski škrat.  

Pa nič zato. Prijazna knjižničarka nam je razkazala prostore knjižnice, ki je zelo velika, nam prebrala zgodbo s čarovniško vsebino in zelo veseli smo bili, ko smo se lahko poigrali v otroškem delu knjižnice. 

Čas nam je hitro minil in morali smo se posloviti. Po obisku knjižnice, smo odšli v enoto Kekec, kjer smo pojedli malico in se malo razgibali. Napočil je čas za povratek v vrtec. Izvedeli pa smo tudi, da nas naslednji dan v vrtcu obišče knjižničarka, kateri je ponagajal tiskarski škrat in nam predstavi zgodbico Kaj ima polh najraje. 

 

Mi smo se imeli prav lepo in čakamo že na naslednji podvig. 

Vaše Miške 

Klikni na ogled galerije slik…

Miške in prva delavnica obogatitvene dejavnosti

21.11.2022

Miške zelo rade bivamo na prostem in zato je bila prva delavnica kot nalašč za nas.

Posvečena je bila gibanju z naslovom Lahkih nog naokrog.

Najprej smo se nekajkrat odpravili na sprehod v okolici Šentlovrenca. Opazovali smo naravo okoli nas, ki se kar hitro spreminja v tem letnem času. Štorklje, ki gnezdijo v bljižini želežniške postaje so odletele, listi na drevesih so počasi začeli spreminjati barvo in odpadati z dreves. Opazili smo, da smreka, ki pika in ima iglice, ne bo spremenila barve in bo zelena ostala celo zimo.

Ko smo se odpravili v gozd, smo si ogledovali, raziskovali ter ugotavljali po čem vse hodimo in kaj vse najdemo na gozdnih tleh. Iz stvari (listi, palčke, mah, storži, lubje,…), ki smo jih našli na gozdnih tleh smo izdelali gozdne podplate. Ker pa v gozdu najdemo veliko različnih vej, smo si naredili pravi gozdni trampolin in če nebi poizkusili, nebi verjeli, da res deluje in prav zabavno je poskakovati po njem. Seveda, vaja dela mojstra.

Ob naslednejm obisku gozda smo nabrali bršljan, iz katerega smo izdelali gozdno preprogo. Bršljan smo prepletali med vrvicami na lesenem okvirju.

Z velikim veseljem smo čakali na ponoven obisk gozda. Z manjšo pomočjo naših vzgojiteljic vedno odkrijemo kaj novega in zanimivega. Tokrat smo spoznali gozdne skakalnice in izdelali gozdne lučke za gozdne živali. Gozdna skakalnica je štor od podrtega drevesa iz katerega je prav zabavno skakati. Gozdno lučko pa smo izdelali tako, da smo si poiskali palčko na katero smo nanizali jesenske liste.

Naše izdelke in utrinke lahko najdete na skupni razstavi v garderobi vrtca.

Lep pozdrav do naslednjič.

Miške

Klikni na ogled galerije slik…

Dostopnost