ŽOGICE

Vzgojiteljica Helena Krnc

VPO pom. vzgojiteljice Tjaša Poglavc

Hopla hopla sem in tja, 

skače mala ŽOGICA, 

dneva vsak dan se veseli,

v vrtec vsako jutro že hiti. 

Dobrodošli v vrtcu, kjer se bomo vsak dan posebej veselili,  

raziskovali nove poti ter tkali nova prijateljstva. 

Helena in Tjaša

Jesensko dogajanje pri Žogicah

28. 11. 2023

V mesecu novembru smo z otroki izkoristili prijetne sončne dneve in se zelo veliko zadrževali na prostem. Pogovarjali smo se o zdravem načinu življenja in pomenu gibanja. V sklopu Fit – ovih dejavnosti smo se odpravili na daljše sprehode do gozda in travnika. Na travniku so otroci raziskovali krtine in z blatnimi palicami na listu papirja ustvarili prave umetnine. V gozdu so iskali jesenske liste različnih barv in oblike, jih pihali, metali v zrak jih opazovali ter naredili lepljivo sliko. Otroci so jesenske liste lepili na prozorno folijo. V vrtcu pa smo izvajali različne gibalne dejavnosti v telovadnici in v oddelku. Otroci so se razgibali ob pomoči različnih rekvizitov. Premagovali so različno visoke ovire, plazili skozi poligon in blazine ter plezali po lestvi.

Kliknite za ogled galerije slik…

Obisk Gasilske postaje Šentlovrenc

26. 10. 2023

V petek 20.10.2023 smo z otroki ob mesecu požarne varnosti obiskali Gasilsko postajo Šentlovrenc. Gasilci so nas sprejeli z veseljem sprejeli in se še posebej potrudili, da bi nam predstavili njihovo delo, opremo in Gasilni dom Šentlovrenc. Da bi samo dogajanje otroci bolje doživeli in bi bolj pozorno prisluhnili so otroke razdelili v tri skupine. Najprej smo si ogledali njihova vozila, vso opremo, ki jo imajo v vozilih ter njihove uniforme. Gasilec Anže Razdrh se je še posebej potrudil, da bi otrokom približal poklic gasilca in jim povedal kako je njihovo delo pomembno, čudovito in hkrati tudi zelo naporno. Ogledali smo si tudi kamišibaj gledališče ter pravljico Pozabljena juha, ki jo je otrokom zaigrala predsednica gasilskega društva, ga. Andreja Zupančič.

Vsako leto se gasilci še posebej potrudijo in povabijo tudi zunanje sodelavce. Letos s povabili gospodično iz enote K9. Gospodična je prišla z reševalnimi psi, s katerimi iščejo pogrešane osebe. Otroci so si ogledali nekaj veščin reševanja in imeli možnost božanja psov.

Hvala gasilcem Gasilske postaje Šentlovrenc za čudovito in doživeto predstavitev.

Kliknite za ogled galerije slik…

Zakaji in zatoji radovednosti

23. 10. 2023

V tednu otroka, ki je potekal od 2.10. – 6.10.2023 smo z otroki v enoti Lovrenc vsak dan podoživeli malo drugače. V ponedeljek smo se pogovarjalizakaj se radi igramo, zato so otroci sami izbrali igrače s katerimi so se skozi dopoldne igrali. Otroci v vrtcu zelo radi pojejo in skupaj smo prepevaliin poslušali  novo pesemZakajček. Pripravili smo tudi gibalno dopoldne v igralnici. Otroci so poskrbeli za svoje zdravje in se skozi poligon dobro razgibali.  V četrtek smo na ravni enote strokovne delavke otrokom zaigrale lutkovno predstavo Repa velikanka, ob  kateri so otroci spoznali razne poljščine, ki jih sadimo na vrtu, njivi. V petek smo se z otroki zbrali v skupnem prostoru enote Lovrenc, se podružili  in si ogledali gledališko predstavo Bobek in barčica v izvedbi strokovnih delavk vrtca Mavrica Trebnje.  

Kliknite za ogled galerije slik…

Ustvarjalni september

17. 10. 2023

Mesec september je tako hitro minil. Uvajalno obdobje je steklo brez večjih posebnosti. Skupaj z otroki smo si vsak dan naredili dan je bil poseben in zanimiv. Veliko smo že ustvarjali in polepšali našo igralnico. Otroci so tiskali dlani in tako naredili ježka ter sončnico, ki krasita naše stene.  Otroci so se igrali tudi z naravnim materialom. Najbolj so uživali, ko smo imeli dan brez igrač. Otroci so se ta dan igrali z naravnim materialom, najbolj všeč jim je bila igra z listjem. Igrali in ustvarjali so tudi z brivsko peno, pri kateri pa so bili kar malo zadržani dokler niso ugotovili, da je packanje z njo prav zabavno.

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost