KAMENČKI

Vzgojitelj Žiga Mohorčič

VPO pom. vzgojitelja Andrejka Jevnikar

 

Kamenčkova domovina

(Milena Batič)

Kamenček po cesti gre,
kam potuje, še ne ve.

Ves okrogel v svet hiti,
vrabček se za njim podi.

Do potoka se trklja,
kjer so kamenčki doma.

Potopi se v globočino,
najde svojo domovino.

 

 

September v skupini Kamenčki

4.10.2021

Juhuhu… prvi vrtčevski dnevi so za nami. Novinčki so spoznali nove prijatelje, ki so prišli iz druge skupine, novo okolje – igralnico, umivalnico in garderobo. Bil je mesec solzic pa tudi smeha. Otroke spodbujava in podpirava ter jim ustvariva čimbolj prijetno vzdušje. Spoznali so različne kotičke z igračami, igrali smo se bibarije in prstne igre, plesali ob glasbi, se gibali in hodili na sprehode. Obiskali smo igrišče pri vrtcu Ostržek  ter Jurčkov gozd v katerem je veliko igral. Učijo se samostojnosti  pri sezuvanju, obuvanju, oblačenju in že naredili svoj prvi izdelek z barvami. V vrtec prihajamo vsak dan lažje in počasi se navajamo na ritem življenja v vrtcu. Kamenčki pošiljamo prvi vrtčevski pozdrav vsem mamicam in očkom.

Klikni za ogled galerije

Raziskovalni oktober pri Kamenčkih

1.11.2021

Mesec oktober smo začeli z tednom otroka na temo RAZIGRAN UŽIVAJ DAN. Odšli smo v Jurčkov gozd, kjer smo si podajali žogico in se tako bolje spoznali. Potem smo z nasmejanimi obrazi  spremenili igralnico v razigrano. Iz odpadnega blaga smo naredili lutko ter ji naredili smejoč obraz. Da bi ostali zdravi, smo se odpravili na sprehod in si tako razmigali naše telo. Ob zaključku tedna otroka pa smo veselo rajali in peli ter spoznavali nove pesmice. Velik poudarek damo na gibanje, zato vsak dan raziskujemo okolico vrtca. Radi zaidemo v Jurčkov gozd, kjer se igramo na igralih in se v hišici pogostimo z malico. Odšli smo do Cvibelj v bližnji gozd, se ustavili pri igrišču ter si privoščili čaj in zdrave piškote. Pot nas je vodila do »mavričnega« igrišča pri DSO. Najbolj nam je bila všeč gugalnica. Spoznali smo zgodbico Pod medvedovim dežnikom in si naredili lutko medveda. Ker je mesec oktober znan tudi po bučah smo prebirali zgodbico Miška in njena hiška. Ustvarjali smo z naravnim materialom in z izdelki pripravili razstavo. Preizkusili smo se tudi na poganjalcih in super je bilo. Ven se odpravimo tudi, ko padajo kapljice dežja, brez skrbi, imamo pelerine. Nikakor nam ni dolgčas tudi v igralnici. Radi pojemo, plešemo, ustvarjamo, se igramo v kotičkih in gledamo knjige ter slikanice. Sporočamo, da se imamo super in vsak dan vas manj pogrešamo.

Imejte tudi vi vsak dan razigran !

Kamenčki vam mahajo, saj vidite, a ne ?

Klikni za ogled galerije

Dežek v igralnici

26.11.2021

V mesecu novembru smo spoznavali vremenski pojav DEŽ. Najprej smo se pogovarjali o tem kaj sploh je dež. Prebirali smo različne knjige in spoznali pesmice na temo dežja. Naredili smo različne izdelke in jih razstavili v garderobi. Vsak dan spremljamo vreme in na našem vremenskem koledarju obesimo pravi znak za vreme tistega dne. Izdelali smo plakat z slikami, da si lažje predstavljamo kaj potrebujemo kadar pada dež. Pripravili smo igro z vodo, kjer je iz posode z luknjicami padal dež. Za lažjo predstavitev kako iz oblaka dežuje smo pripravili poizkus z brivsko peno. Na koncu pa še veselo uživali v risanju z brivsko peno.

 

Klikni za ogled galerije

Gibalna urica

26.11.2021

Kamenčki se radi razgibavamo na takšen ali drugačen način. V četrtek 24.11.21 smo pripravili gibalno urico v igralnici. Skozi poligon z različnimi postajami smo se preizkušali v spretnosti, premagovanju strahu, reševanju problemov, ki so nastali ob določeni oviri. Z gibalnimi osnovami smo krepili samozavest, spodbujali pogum, ravnotežje, spretnost, gibljivost in natančnost. Če je bilo komu na začetku težko in ga je bilo strah, je bilo proti koncu že veliko več poguma in sproščenosti. Seveda smo si na koncu privoščili tudi svojih pet minut in bilo je super.

 

Klikni za ogled galerije

Uživanje na snegu

13.12.2021

V četrtek, 9.decembra smo končno dočakali sneg. Ko smo se okrepčali z malico in toplim čajem, smo se odpravili ven na sneg. Le kaj je to sneg? Na začetku smo le bolj opazovali, potem pa se je začelo. Kepali smo se, naredili snežaka kar na klopi, se lovili, sneg prijemali in ga opazovali kako ga kar naenkrat ni bilo več na toplih rokavičkah. Tudi angelčka nam je uspelo narediti. Imeli smo se lepo in komaj čakamo, da se na snegu spet igramo.

 

Klikni za ogled galerije

Praznični december

27.12.2021

Mesec december je tudi mesec dobrot, prihodi dobrih mož in seveda daril. Najprej smo se razveselili Miklavža, ki je prinesel pehar suhega sadja, mandarine in čokoladice. Obiskal nas je tudi Dedek Mraz in prinesel pod jelko vrečo daril. Zelo smo se trudili, da smo jo prinesli do igralnice. Za sladko dopoldne smo si pripravili kokosove kroglice iz suhega sadja. Z njimi smo se posladkali ob toplem čaju z medom in limono. Kot se spodobi za december in zaključek leta, smo pripravili slavnostno kosilo z namizno dekoracijo. Nazdravili smo novemu letu in si zaželeli zdravja in veselja. Na koncu pa smo imeli še skupni pohod z vmesnimi postajami, kjer je bilo treba opraviti gibalno vajo. Najbolj veseli smo bili, ko smo prišli do letališča v Paradižu in tam nas je čakala sladka nagrada.

 

Klikni za ogled galerije

Veseli december pri Kamenčkih

27.12.2021

 Mesec december je bil pri Kamenčkih poln doživetij. Skozi ves december nas je vodila božična zgodba Hrestač. Z liki iz zgodbe smo naredili okraske za našo smrečico in okrasitev skupnih prostorov. Naš motiv iz zgodbe je bil mišji kralj. Ogledali smo si virtualno predstavo Kako sta coprnički skoraj zacoprali praznike ter baletno predstavo Hrestač. Ob prepevanju zimskih in prazničnih pesmi smo veselo rajali in plesali. Rajanje smo spremljali z glasbilom beraški boben, katerega smo pobarvali kar s prstnimi barvami. V mestnem parku smo okrasili smrečico z okraski, ki smo jih naredili sami.

 

Klikni za ogled galerije

Dostopnost