ZAJČKI

Vzgojiteljica Maja Ucman

VPO pom. vzgojitelja Lara Lesjak

 

 

“Zajček al’ se ne bojiš, ko od doma tak’ hitiš?”

 

Naši pogumni Zajčki tokrat hitijo v enoto Kekec, kjer bomo skupaj raziskovali, ustvarjali, prepevali, plesali in se imeli na sploh super.

 

Gibalno dopoldne

08. 03. 2023

Otroci iz skupine Zajčki smo dobili obiske. Obiskali so nas otroci iz skupine Jagode, s katerimi smo skupaj pripravili gibalni poligon. Z otroci smo odprli tobogan, po katerem so se spuščali, pripravili blazino za kotaljenje in obroče, v katere so skakali kot zajčki ter prav poseben tunel čez katerega so se plazili. Nato so se skupaj še malo poigrali z različnimi konstruktorji. Po malici smo skupaj odšli na sprehod do železniške postaje, kjer smo videli tudi vlak. Ustavili smo se še na Ostržkovem igrišču, kjer smo se še malo poigrali.

Kliknite tukaj za ogled galerije …

Pustno rajanje

28. 02. 2023

Otroci iz skupine Zajčki smo se na pustni torek spremenili v prav posebne maškare. Zjutraj smo šli na obisk k otrokom iz skupine Jagode in pri njih malo zaplesali. Po zajtrku smo se uredili in šli z ostalimi skupinami iz vrtca na pustno povorko po celem Trebnjem. Med povorko smo z otroci vriskali in peli, kot prav posebne maškare. Ustavili smo se v mestnem parku, obiskali Upravno enoto Trebnje, vrtec Mavrica in Dom starejših občanov. Po prihodu v vrtec smo se pri kosilu posladkali še z krofi. Otroci so zelo uživali v vsem dogajanju, saj je bil to za njih prav poseben dan.

Kliknite tukaj za ogled galerije …

Zajčki

8. 9. 2022

Otroci smo iz majhnih »Balonov« zrasli v velike »Zajčke«, kot se bomo imenovali v tem šolskem letu. V prvih dneh smo premagovali jutranje stiske ob ločitvah od staršev, kaj kmalu pa že raziskovali igralnico, se igrali z novimi igračami, prepoznavali svoj simbol v garderobi, hodili na sprehode in se igrali na igrišču.

Kaj pa so otroci povedali o novem vrtcu in igralnici?

Zala: »Kekec je. Zajčki smo, zajčki. Čist na konc smo, ane.«

Ula: »Zajčki smo tuki. Všeč mi je.«

Ivona: »Žirafo imam.«

Anže: »Velik je. Zelena igralnica je.«

Enej: »Zajčki tuki.«

Kliknite tukaj za ogled galerije …

Dostopnost