PIKAPOLONICE

Vzgojiteljica Barbara Cesar

VPO pom. vzgojiteljice Marija Tomšič

 

Zelo radi prepevamo pesmico o pikapolonici, zato smo se skupaj z otroki odločili, da bomo skupina PIKAPOLONICE.

Smo radoživi, živahni in igrivi. Pojemo, plešemo in rajamo veselo. Pisana kot mavrica bo naša igralnica, kjer bomo peli, raziskovali, ustvarjali in se imeli radi.

 

Jaz pa pojdem

7.10.2021

Na lep sončen jesenski dan, smo se otroci skupaj z vzgojiteljicami odpravili na dolg pohod. Prišli smo do Kukenberka. Ker je bila pot kar dolga in naši želodčki lačni smo se najprej okrepčali. Sledilo je raziskovanje gozda. Zgradili smo hišico za Palčka, Ježka, »žagali« smo drva, nabirali jesenske plodove. Z  nami se je  na pot odpravila tudi lutka Pikapolonica, ki nas je naučila novo socialno igro z naslovom Pikapolonico imam, jo prijatelju dam. V gozd se bomo z veseljem še vrnili.

Klikni za ogled galerije

Miška in njena hiška

21.12.2021

Otroci so si ogledali lutkovno predstavo Miška in njena hiška v izvedbi strokovnih delavk oddelka. Predstava je bila otrokom zelo všeč. Kasneje so se tudi sami preizkusili v igranju z lutkami. Zgradili pa so tudi hišice za živali, ki so nastopale v predstavi.

Klikni za ogled galerije

Ličkanje koruze

21.12.2021

Ličkanje koruze, je v starih časih spadalo med najpomembnejša jesenska opravila. Tako smo se odločili, da v naši skupini obudimo ta star običaj. Otroci so sodelovali z veliko motivacije in interesa, zato smo bili pri delu zelo uspešni. Uspešno smo se seznanili z delčkom zgodovine našega življenja pred leti nazaj. Otrokom je šlo zelo dobro od rok tudi luščenje koruze.

Klikni za ogled galerije

Na snegu

4.1.2022

Juhuuuhu, končno je snežna odeja prekrila igrišče in nam tako polepšala praznični december. Nepopisno veselje otrok ob igrah na snegu in drugih snežnih radostih

Klikni za ogled galerije

Čarobni december

19.1.2022

V mesecu decembru smo si v enoti Kekec pričarali praznično vzdušje. Skupaj z otroki  smo okrasili enoto (postavili jelko, izdelali okraske). Prebirali in pogovarjali smo se o pravljici Hrestač. Pripravili smo si čajanko, praznično kosilo ter odšli na orientacijski pohod s postajami. Obiskal nas je pa tudi Božiček, ki nam je prinesel nove igrače. December je bil praznično obarvan.

Klikni za ogled galerije

Likovno ustvarjanje

7.3.2022

Pri »Pikapolonicah« otroci zelo radi likovno ustvarjajo. Ustvarjali smo na različne načine. Slikali smo na steklo, kaširali balon, modelirali s slanim testom, risali, slikali, …

Klikni za ogled galerije

Vesela maškara

7.3.2022

VESELA MAŠKARA

Tra-la-la, tra-la-la je vesela maškara,

tra-la-la, tra-la-la je vesela maškara,

tra-la-la, tra-la-la je vesela maškara,

tra-la-la, tra-la-la je vesela maškara.

Klikni za ogled galerije

Spodbujamo prijateljstvo

16.3.2022

Sodelovali smo v projektu Sobivanje- Spodbujamo prijateljstvo. Igrali smo se razne družabno – socialne igre kot so: Bela lilija, Leti, leti, Osliček kdo te jaha, Stol na moji desni je prost, igra Spomin.
Izvajali smo masaže za otroke; na hrbtu otroka smo “pekli pico, palačinke … To jim je bilo zelo všeč.
Poleg iger smo z otroki brali pravljice na temo prijateljstva. Prebrali smo:  Pod medvedovim dežnikom, Elmer, Zimski prijatelji… Po prijetnem igranju in poslušanju pravljic so otroci še individualno povedali nekaj o prijateljstvu; kaj to je, kdo je tvoj najboljši prijatelj in zakaj, kakšni so pravi prijatelji. Otroci so ob koncu zelo utrdili prijateljstva in še bolj zavedno spodbujali prijateljstva med seboj.  Izdelali smo srček prijateljstva.

 

Klikni za ogled galerije

Srečanje s starši

12.4.2022

Otroci iz skupine Pikapolonice in Kamenčki so se skupaj starši odpravili na skupno druženje na trim stezo na Veliko Loko. Tam so jih pričakale orientacijske postaje, kjer so izvedli različne gibalne naloge. Škratek je na cilju poskrbel za presenečenje, saj je za otroke pustil medalje za uspešno prehojeno pot in opravljene naloge.

 

Klikni za ogled galerije

Mavrični bralček

12.4.2022

Ob zaključku Mavričnega bralčka sva za otroke pripravili lutkovno predstavo z naslovom Mali medo. Otroci so za opravljenega bralčka prejeli priznanje, katerega so se zelo razveselili. V predstavi so otroci zelo uživali.

 

Klikni za ogled galerije

Dostopnost