JAGODE

Vzgojiteljica Darja Perdih

VPO pom. vzgojiteljice Damjana Fajdiga

 

POZDRAVNA PESEM

Dobro jutro, dober dan,

živjo, čau za lep pozdrav,

iz srca si zaželimo,

da si lepši dan naredimo.

 

Tu pri Jagodah je res lepo,

saj vsi se radi smejemo,

zapojemo, zarajamo,

pa tudi kdaj ponagajamo.

 

V šolskem letu 2022/2023 bomo gradili na temeljih, katere smo skupaj z vami starši postavili prejšnje šolsko leto.

 

Korakajmo skupaj

 

Spoznavali smo poklic policista

21.11.2022

Ker je oče deklice A.V. po poklicu policist, smo ga z veseljem povabili v vrtec, da nam je predstavil omenjen poklic.

V vrtec je prišel oblečen v policijski uniformi. Z zanimanjem smo si ogledali pripomočke, katere je prinesel v torbi. Vsak predmet, ki ga je pokazal je poimenoval in povedal kdaj oz. za kaj ga uporabljajo. Tako smo si ogledali policijsko značko, pištolo, piščalko, svetilko, loparček “stop policija”, odsevni brezrokavnik, dve različni policijski kapi, čelado, lisice in tonfo.

Sprva smo bili bolj zadržani, pozneje pa smo si z veseljem ogledali in rokovali z vsemi naštetimi pripomočki. Seveda nam je bila najbolj všeč svetilka in piščalka, pa tudi lisice so bile zelo zanimive.

Zatem smo se odpravili tudi na krajši sprehod v spremstvu policista. Skupaj z njim smo ponovili pravila pri prečkanju ceste po zebri. Povedal nam je, da moramo pozorno pogledati levo in desno predno prečkamo cesto, pri tem pa tudi dvignemo roke visoko v zrak, da nas vozniki bolje vidijo, ker smo še majhni.  Z njegovo pomočjo smo varno prišli nazaj do vrtca, kjer nam je za konec še razdelil obeske na katerem je policijski tovornjak in se poslovil.

Preživeli smo krasno dopoldne v družbi policista, za kar se mu zelo lepo zahvaljujemo.

Klikni za ogled galerije…

Gozd naša druga igralnica

10.11.2022

V okviru oddelčne obogatitvene dejavnosti z naslovom Začutimo gozd z vsemi čutili je gozd postal naša druga igralnica in igrišče v katerega otroci z veseljem zahajajo. Pred vsakim vstopom v gozd povprašamo drevo, če lahko vstopimo ihn ob tem ponovimo gozdni bonton. V gozdu pojemo izbranim drevesom, jih objemamo, božamo, prebiramo pravljice, premagujemo naravne ovire, tečemo, prikazujemo gibanje gozdnih živali, poslušamo naravne zvoke, se igramo s palicami, skačemo iz štorov, itd.

V gozdu ni nikoli nikomur dolgčas.

Klikni za ogled galerije…

Nazaj v vrtec

6.10.2022

V mesecu septembru so se otroci seznanili novo igralnico, novim imenom skupine – “Jagode”, si ogledali enoto Kekec v kateri se nahajajo ter spoznali sosednje skupine v enoti. Skupini se je pridružila novinka, katero so otroci z veseljem sprejeli.

Mesec je bil že poln novih odkrivanj za otroke. Na sprehod smo se odpravili z vrvico in opazovali sadovnjake, poimenovali sadje ter ugotavljali kakšne barve je. V igralnici smo se pogovarjali o jagodah, jabolkah in hruškah, katere narisane na listu swo otroci barvali in razvrščali v drevesni diagram. Ružili so koruzo, pretresali pšenico ter se igrali in prelagali drobne kamenčke. Izkoristili smo tudi skupni prostor v enoti za vadbeno uro, igre z žogo in vožnjo s poganjalčki. Ob igranju na male inštrumente pa smo zapeli otrokom že poznane pesmi ter se učili novih.

Klikni za ogled galerije…

Dostopnost