PIKAPOLONICE

Vzgojiteljica Barbara Cesar

VPO pom. vzgojiteljice Marija Tomšič

 

Zelo radi prepevamo pesmico o pikapolonici, zato smo se skupaj z otroki odločili, da bomo skupina PIKAPOLONICE.

Smo radoživi, živahni in igrivi. Pojemo, plešemo in rajamo veselo. Pisana kot mavrica bo naša igralnica, kjer bomo peli, raziskovali, ustvarjali in se imeli radi.

 

Jaz pa pojdem

7.10.2021

Na lep sončen jesenski dan, smo se otroci skupaj z vzgojiteljicami odpravili na dolg pohod. Prišli smo do Kukenberka. Ker je bila pot kar dolga in naši želodčki lačni smo se najprej okrepčali. Sledilo je raziskovanje gozda. Zgradili smo hišico za Palčka, Ježka, »žagali« smo drva, nabirali jesenske plodove. Z  nami se je  na pot odpravila tudi lutka Pikapolonica, ki nas je naučila novo socialno igro z naslovom Pikapolonico imam, jo prijatelju dam. V gozd se bomo z veseljem še vrnili.

Klikni za ogled galerije

Miška in njena hiška

21.12.2021

Otroci so si ogledali lutkovno predstavo Miška in njena hiška v izvedbi strokovnih delavk oddelka. Predstava je bila otrokom zelo všeč. Kasneje so se tudi sami preizkusili v igranju z lutkami. Zgradili pa so tudi hišice za živali, ki so nastopale v predstavi.

Klikni za ogled galerije

Ličkanje koruze

21.12.2021

Ličkanje koruze, je v starih časih spadalo med najpomembnejša jesenska opravila. Tako smo se odločili, da v naši skupini obudimo ta star običaj. Otroci so sodelovali z veliko motivacije in interesa, zato smo bili pri delu zelo uspešni. Uspešno smo se seznanili z delčkom zgodovine našega življenja pred leti nazaj. Otrokom je šlo zelo dobro od rok tudi luščenje koruze.

Klikni za ogled galerije

Na snegu

4.1.2022

Juhuuuhu, končno je snežna odeja prekrila igrišče in nam tako polepšala praznični december. Nepopisno veselje otrok ob igrah na snegu in drugih snežnih radostih

Klikni za ogled galerije

Dostopnost