ZVEZDICE

Vzgojiteljica Magda Zakrajšek

VPO pom. vzg. Petra Vidmar

 

Otroci hočejo objem, naročje, prijazno besedo, dotik, nekoga, da jim prebere pravljico, nekoga, ki se z njim smeje, igra in pogovarja.

(John Thompson)

 

Obe strokovni delavki, ki bova letos dopoldneve preživljali z vašimi malčki, se bova po najboljših močeh trudili, da jim vse to in še več, kar je navedeno v zgornji misli, tudi naklonimo.

Stopimo torej pogumno v novo šolsko leto.

Upam, da bova ustvarjali takšno vzdušje, ki bo pomagalo, da otroci čim manj stresno doživljajo prve dneve v novih prostorih in z novima vzgojiteljicama.

Naše novo ime skupine je Zvezdice.

Magda in Petra

 

September pri Zvezdicah

4.10.2021

V mesecu septembru smo prestopili vrata enote Kekec. Tako velik vrtec, da nas je bilo kar malo strah. Pa smo ga kmalu premagali. Spoznali smo nove prijatelje, nove igralnice in nove igrače. Z nami pa sta tudi Magda in Petra. Vsak dan rajši prihajamo v vrtec, ker se dogaja veliko zanimivega. Igramo se, prepevamo, telovadimo, hodimo na sprehode ter spoznavamo naše igrišče. Najrajši pa ustvarjamo in plešemo.

 

Klikni za ogled galerije

Vadbena ura

17.11.2021

Pri Zvezdicah zelo radi telovadimo. Za vadbeno uro največkrat izberemo naš večnamenski prostor v garderobi. Na začetku vsake vadbene ure se najprej razgibamo brez orodja, ali pa z eno vrsto orodja, ki ga v nadaljevanju uporabimo tudi pri postavi poligona. Pri vadbi poskušamo otroke usmerjati in voditi tako, da ima vadba res smisel razgibanja, razvijanja moči, spretnosti, ravnotežja. Pri vsem tem pa otroci pridobivajo zaupanje v svoje telo, izgubijo strah pred zahtevnimi nalogami ter strah pred neuspehom. Vadbeno uro ponavadi zaključimo z umirjeno igro.

 

Klikni za ogled galerije

Spoznavamo barve

25.11.2021

Barve so vse okrog nas. Prav je, da jih spoznamo in znamo tudi poimenovati. V naši skupini spoznavamo barve pri vseh področjih dejavnosti. Barve se najbolj izražajo na likovnem področju. Otroci ustvarjajo s tempero, flomastri, suhimi barvicami. Barve poimenujemo tudi pri gibanju, ko uporabljamo različna gibalna orodja. Poimenujemo obroče po barvi, žogice različnih barv. V naravi vidimo mavrico, z barvami smo se poigrali tudi mi in mešali barve ter dobili nove odtenke. Tudi matematika je del našega vsakdanjega življenja. Otrok predmete razvršča po barvi, dela skupine, v katerih so predmeti istih barv. Nenazadnje lahko vse tudi govorno izrazimo, opisujemo in poimenujemo.

 

Klikni za ogled galerije

Ustvarjanje v mesecu decembru

24.12.2021

Mesec december je čas okraševanja. Jelko smo si najbrž vsi okrasili doma. V vrtcu smo okrasili skupno jelko v garderobi, na katero so otroci pridno prinašali doma narejene okraske. S podobami in figurami iz zgodbe Hrestač smo okrasili garderobo in igralnico, poslušali praznično glasbo ter se veselili ob prihodu Miklavža in Božička. Poskrbeli pa smo, da je tudi park v središču Trebnjega dobil lepšo podobo. Pobarvali smo storže ter jih posuli še z bleščicami. December nam je bil tako vesel in čaroben.

 

Klikni za ogled galerije

Dostopnost