SONČKI

Vzgojiteljica Renata Borišek

VPO pom. vzgojiteljice Petra Vidmar

 

»Vi ste naši mali sončki,

naša sreča in naš nasmeh,

vi ste pikice in Tončki,

iskrice v očeh…(A. Horvat)«

 

V šolskem letu 2023-24 vam želimo čim več sončnih dni za igro s prijatelji in nepozabne trenutke v vrtcu.

Veselo in pogumno stopamo v novo vrtčevsko leto.

 

Dejavnosti na prostem

31.5.2024 

V letošnjem šolskem letu strmimo k temu, da dejavnosti potekajo tudi na prostem. V maju smo se odpravili v naš najljubši Jurčkov gozd, kjer smo s pomočjo naravnega materiala, ki smo ga našli in nabrali, izvedli dejavnosti iz matematičnega področja in družbe. Otroci so razvrščali gozdni material po vrsti, čez palico smo delali simetrijo in se s storži orientirali na telesu. Ali živali tudi praznujejo rojstni dan? Otroci so se strinjali, da veverici pripravimo zabavo za rojstni dan. Iz storžev so pripravili torto in zapeli Vse najboljše. Prepričani smo, da se je po našem obisku gozda z veseljem posladkala.  

Kliknite za ogled galerije slik…

Obisk knjižnice

9.4.2024 

V marcu 2024 smo obiskali knjižnico P. Golie Trebnje, kjer nas je pričakala prijazna knjižničarka Mojca. Na začetku smo si ogledali prostore knjižnice z oddelki za odrasle, otroke in mladino. Na oddelku za otroke so nas pričakali majhni stoli in gledališče kamišibaj. Knjižničarka Mojca nam je preko premikajočih slik pripovedovala zgodbico z naslovom Stvar. Po želji smo si lahko pogledali različne kartonke in obisk zaključili z izposojo slikanic, ki smo jih prebrali kasneje v vrtcu.

Kliknite za ogled galerije slik…

Obisk v ZD Trebnje

29.2.2024 

Februarja smo se odpravili v ZD Trebnje, kjer nas je pred zobozdravstveno ambulanto pričakala prijazna medicinska sestra. V ordinaciji nam je pokazala zanimive pripomočke in aparature za pregled zob. Na steni smo opazili veliko sliko narave in razstavljene modele zob. Otroci so se lahko »popeljali« na posebnem stolu in za izkazan pogum prejeli štampiljke. Pred odhodom smo obljubili, da si bom redno umivali zobke in nasmejani odšli nazaj v vrtec.

Kliknite za ogled galerije slik…

Veselje na snegu

28.1.2024 

V januarju smo končno dočakali večjo količino snega, zato smo tudi v vrtcu izkoristili čas za igro na snegu. Nekaj več energije smo potrebovali za oblačenje nepremočljive opreme in obutve, vendar nam ni bilo težko, ker smo komaj čakali, da se zapodimo v sneg. Prvi dan smo s seboj vzeli lopatke in vedra ter sneg nalagali in prenašali. Naslednji dan smo na manjšem klancu pri vrtcu naredili stezo in se z lopatkami sankali, naredili manjšega snežaka in se kepali. Tretji dan pa smo opazovali svoje stopinje v snegu, nosili večje kepe in uživali v sončnih žarkih.

Kliknite za ogled galerije slik…

Praznično srečanje s starši

10.1.2024 

V prazničnem decembru smo izvedli drugo srečanje s starši v obliki ustvarjalne delavnice. Otroci so skupaj s starši izdelovali lanterne, za katere so potrebovali steklen kozarec, žičko, servete z božično-novoletnim motivom in svečko. Po končani izdelavi in sladkanju s piškoti smo se skupaj s prižganimi lanternami odpravili na krajši sprehod do okrašenega mestnega parka. Tam smo zapeli nekaj zimskih pesmic in si zaželi lepe praznike.

Kliknite za ogled galerije slik…

Igralnica v gozdu

3.12.2023 

Otroci iz skupine Sončki smo se v jesenskem času večkrat podali v naš najljubši kotiček v naravi – gozd, ki nam ponuja prostor za raziskovanje, pridobivanje novega znanja in igro. Nabirali smo naravni material (storže, kostanj, listke, želod…), iskali mravljišča in pajkove mreže, opazovali drevesa in lubje, poslušali zvoke in gozdnemu palčku zgradili hišico. Iskali smo materiale, iz katerih bi lahko pridobili naravne barve in jih tudi preizkusili. Uspešno smo premagovali ovire na gibalnem poligonu in si vzeli čas za igro in druženje z ostalimi skupinami iz enote.  

Kliknite za ogled galerije slik…

Moj oči je gasilec

19.10.2023 

V letošnjem šolskem letu smo starše povabili, da lahko otrokom predstavijo svoj poklic ali hobi. Na vabilo se je prijazno odzval Kajin očka, ki je prostovoljni gasilec. Na sončno petkovo dopoldne smo se odpravili proti Gasilnemu domu Trebnje, kjer sta nam g. Urban in njegov sodelavec predstavila gasilska tovornjaka z opremo in lučkami. Ogledali smo si zaščitno opremo, ki jo potrebuje gasilec in se preizkusili v brizganju z vodo. Najbolj nas je navdušila dvižna lestev visoko nad nami. Kot se za konec spodobi, smo skupaj naredili še gasilko fotografijo. Kajinemu očku se lepo zahvaljujemo, da si je vzel čas za nas in nam predstavil ta plemenit poklic.

Kliknite za ogled galerije slik…

September pri Sončkih

8.10.2023 

Lepo sončno vreme smo v skupini Sončki izkoristili za gibalne aktivnosti na prostem. Evropski dan brez avtomobila smo obeležili s pohodom do Aerokluba Trebnje. 26. septembra smo se skupaj z ostalimi skupinami enote Kekec pridružili množičnem teku otrok, ki je potekal v okviru akcije Atletske zveze Slovenija. Pisk piščalke in dvignjene zastavice so naznanile štart in otroci so kot pravi atleti z lahkoto pretekli progo. Ker smo z novim šolskim letom malo zrasli in smo vedno bolj samostojni, krajše sprehode že osvajamo brez naše »bibe« (sprehajalne vrvice).

Kliknite za ogled galerije slik…

Dostopnost