ZVERINICE

Vzgojiteljica Barbara Leben

VPO pom. vzgojiteljice Mateja Pancar

Vstopajoč v novo šolsko leto se bomo Žužki prelevili v Zverinice, podobne tistim iz Rezije, saj jih poznate, kajne?

Tako kot one bomo tudi mi tekom šolskega leta ustvarjali čisto prave pravljice, sestavljene iz naših vsakodnevnih vrtčevskih doživetij. V njih bomo prepletali mnogotere zgodbe, ki nas bodo bogatile in lepšale naš skupni čas.

Dobrodošle Zverinice 😊

 

Bogate so le te, pravljice iz Rezije,

nas marsikaj uče, pravljice iz Rezije.

Pred nami zažive pravljične zverinice,

prav takšne kot ljudje, pravljične zverinice.

Tako nam nehote, čudežne te pravljice,

odpirajo srce, čudežne te pravljice.

S krivico se bore, ljube te zverinice,

po lepšem hrepene, ljube te zverinice.

Zato nas bogate, pravljice iz Rezije,

zrcalo nam drže, pravljice iz Rezije.

 

Juhuhu, vrtec je spet tu

4.10.2021

Kot vsako leto je tudi letošnji september postregel z mnogimi spremembami. Poslavljajoč se od počitnic in vstopajoč v novo šolsko leto smo se iz Žužkov prelevili v Zverinice, zamenjali svoje vrtčevsko domovanje in pridobili nove prijatelje v skupini. Da nam vse omenjene spremembe ne bi povzročale nelagodja, smo v oddelku poskrbeli na način, da smo se redno in užitkarsko sproščali. Kar poglejte kako. Ah ja, še namig – karkoli od videnega, lahko z lahkoto preizkusite tudi doma. Verjemite, paše!

Kliknite za ogled galerije

Oktober 2021

28.10.2021

Joj, kako lepa je narava in koliko priložnosti za igro ponuja. Dragi starši, ne pustite se prepričati, da so igrače tiste, ki nas najbolj osrečujejo – še zdaleč ne! Vaš čas in pozornost namenjena prav nam z obilo svežega zraka in narave – to je recept, ki bo na naša usta narisal največje in najbolj pristne nasmehe. Poglejte, kako Zverinice uživamo na prostem in kako znamo naravo pričarati tudi v naši igralnici. Vabimo vas, da se enako pozabavate tudi v domačem okolju – bodite razigrani in se zverinsko zabavajte.

Kliknite za ogled galerije

Lepa jesen

29.11.2021

Kako lepa jesen nas je pričakala. Z veseljem smo jo raziskali, izkusili in užili skozi igro na svežem zraku. Našo kožo smo razvajali z lovljenjem sončnih žarkov, ki smo jih pridno nabirali v svoje zaloge za dolge zimske dni, oči pa smo si razvajali z ogledovanjem spreminjanja narave, ki je iz dneva v dan čarala prave umetnine pri igranju z barvami. Upamo, da ste imeli odprte in radovedne oči tudi vi.

Kliknite za ogled galerije

December 21

7.1.2022

Decembra smo se pri Zverinicah spremenili v Božičkove Škratke Pomagalčke. Vključeni v projekt 30 dni za 30 srčnih dejanj smo se vsakodnevno preizkušali v malih gestah dobrodelnosti, s katerimi smo soljudem lepšali decembrske dni. Skupaj z vašo pomočjo smo Zvezi prijateljev mladine Mojca NM podarili 5 polnih vreč plišastih igrač, s katerimi bodo obdarili otroke, poslali 3 darilne pakete trem brezdomcem z imenom in priimkom, tistim neimenovanim pa na dnevni center v Ljubljani odnesli preostala zbrana zimska oblačila. Za vaše sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo. Upamo, da smo se nalezli dobrodelnosti, ki naj nas drži in bogati vse prihajajoče leto.

Kliknite za ogled galerije

Obisk DSO

30.3.2022

V mesecu marcu, ki vse navda s svežo energijo, ki prebudi naravo in dogajanje v njej, da se še ptički ženijo, se je pri Zverinicah veliko dogajalo. Zavest o dobroti, ki jo skušamo konstantno razvijati, smo v tem mesecu osredotočili na naše najbližje in tiste, ki svojih najbližjih nimajo vedno ob sebi. Ob materinskem dnevu smo za varovance DSO Trebnje izvedli nastop, s katerim smo zopet dokazali, da majhne prijaznosti ne obstajajo. So le dobra dejanja, ki so brezmejna in ustvarjajo spremembe. Tudi mi smo jih. Prižigali smo iskrice v očeh in risali nasmehe na obraze ljudi, ki jim to že zdavnaj ni več samoumevno.

Kliknite za ogled galerije

Dostopnost