SRČKI

Vzgojiteljici Darja Perdih in Petra Kic

VPO pom. vzgojiteljice Petra Kic in Anja Starič

Spremljevalka Barbara Blatnik

 

Vsak od nas ima ime

in vsi skupaj tvorimo veliko srce.

Med sabo smo prijatelji in se veselimo,

zato zjutraj radi v vrtec hitimo.

 

 

Tralala, hopsasa, pustne smo šeme

20.2.2024

V torek, 13.2. je potekalo pustovanje. Že v prejšnjih dneh smo v ta namen ustvarjali pustne klobuke ter okrasili igralnico. V torek zjutraj pa so v vrtec vstopile prave pustne šeme. Dopoldne smo skupaj z ostalimi otroki iz enote, rajali, peli ter plesali in se veselili. Zatem smo se posladkali s slastnimi miškami ter se po malici odpravili na pustno povorko po mestu. Srečali smo še veliko drugih pustnih šem, ki so skupaj z nami odganjale zimo. Se že veselimo naslednjega leta, ko bomo spet našemljeni v svoje najljubše kostume.

Kliknite za ogled galerije slik…

Snežna doživetja

12.2.2024

Januarja nas je razveselil sneg in komaj smo čakali, da se začnejo snežna doživetja. Igrali smo se zunaj na snegu, kjer smo izdelovali snežne kepe in snežaka. Zunaj smo izvedli poskus vulkana, in sicer s sodo bikarbono, ki smo ji dodali tempera barvo ter alkoholni kis. V igralnici smo opazovali, kaj se zgodi s snegom, če je dlje časa na toplem. Ugotovili smo, da se stopi in spremeni v vodo. Ker je bil zunaj mraz, smo naredili tudi obraten poskus, in sicer smo vodo postavili ven ter čez nekaj časa videli, da se je voda spremenila v led. Vsi upamo, da nas letos čaka še kakšna pošiljka snega, ki nam bo prinesla še več veselja.

Kliknite za ogled galerije slik…

Tradicionalni slovenski zajtrk

3.12.2023

Na tradicionalni slovenski zajtrk smo se pripravljali cel teden. Z otroki smo se pogovarjali kako pripravimo kruh, kje živijo čebele, kje čebele nabirajo med, katera žival nam daje mleko, kako naredimo maslo, itd. Ogledali smo si čebelnjak v bližini vrtca in ga nato izdelali iz odpadne embalaže. Posnemali smo letenje čebel, spoznali pesem Čebelar in izdelali pogrinjke. Teden smo zaključili z vseslovenskim Tradicionalnim slovenskim zajtrkom (domačem kruhu, medu, maslu, mleku in jabolkih iz ekološke predelave). Ves čas zajtrka nas je spremljala pesem Čebelar. Obiskali sta nas tudi čebelici, ki sta nam prinesli med. Po končanem zajtrku pa smo v paru zaplesali ob pesmi Čebelar in tako obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk.

Za nami je tako še en lep teden, ki smo ga preživeli v družbi svojih prijateljev v vrtcu.

Kliknite za ogled galerije slik…

Obisk policista

6.11.2023

V torek, 10.10.2023 nas je obiskal oče A. V. Predstavil nam je poklic policista. Oblečen je prišel v policijski uniformi ter pokazal, kaj imajo policisti oblečeno in katere pripomočke potrebujejo za delo – lisice, luč, pištolo (brez naboja), značko, neprebojni jopič, pendrek, palico, piščal … Vse te pripomočke, razen pištole so si lahko otroci pobližje ogledali, jopič in različne policijske kape pa tudi poskusili. Ko so si vse ogledali, je prijazni policist otrokom dal štampiljko – policijskega medvedka. Za konec smo se skupaj odpravili na krajši sprehod okoli vrtca in si ogledali nevarne in varne poti, kje lahko prečkamo cesto – čez prehod za pešce in spoznali znak stop ter njegov pomen.

Kliknite za ogled galerije slik…

Obisk profesorice športne vzgoje

5.11.2023

V ponedeljek, 9. 10. smo se odpravili v telovadnico, v enoto Mavrica, kjer nas je pozdravila mami od A.V. Povedala nam je, da je profesorica športne vzgoje in nam pripravila vadbeno uro. Najprej smo se ogreli s pomočjo zabavnih gibalnih iger Medved spi, Avtomobili in Čarovniki. Zatem nas je čakal gibalni poligon z zanimivimi izzivi. Plezali smo po letveniku in skočili na blazino, plezali po letveniku in se spuščali po toboganu, hodili po kamnih za razvijanje ravnotežja, se kotalili, hodili po vrvi, s pomočjo naredili preval ter se plazili po klopi. Na koncu je sledilo še umirjanje in vadbene ure je bilo hitro konec. Zahvalili smo se mami od A.V., ki nam je prikazala, kako izgleda njen dan v službi in se poslovili.

Kliknite za ogled galerije slik…

September pri Srčkih

25.10.2023

Novo vrtčevsko leto smo pri Srčkih začeli s spoznavanjem novih prijateljev in raziskovanjem igralnice ter novih igrač. Veliko časa smo preživeli na prostem, še posebej v gozdu, kjer smo objemali drevesa in v sklopu pravljice Rdeča Kapica izdelali babičino hišico iz gozdnega materiala. Naslednji dan smo v vrtcu pobarvali še pobarvanke, na katerih so bili liki iz pravljice Rdeča Kapica. Praznovali smo rojstni dan Zale H., in se v sklopu Evropskega tedna mobilnosti udeležili predstave Potujoči cirkus nerodne Avguštine. 26. 9. smo se udeležili množičnega teka otrok, kjer smo pretekli 200 m ter za nagrado prejeli priznanje. September je hitro minil in v prihodnje nas čakajo nove dogodivščine.

Kliknite za ogled galerije slik…

Dostopnost