ŠOLENČKI

Vzgojiteljica Barbara Leben

VPO pom. vzgojiteljice Saša Stušek

V novem šolskem letu bomo slišali na ime ŠOLENČKI. 

Obuti (in sezuti) v “šolne” raznovrstnih oblik, velikosti, barv in značajev se bomo lahkih nog naokrog sprehajali po vrtčevskem vsakdanu in preko njega odkrivali novo in neznano ter utrjevali staro in poznano. Naše pohajkovanje bo pisano, navihano in polno dogodivščin. Komaj čakamo!

 

Krojaček Hlaček

8. 03. 2023

Mesec februar je zaznamoval naš nov prijatelj Krojaček Hlaček. Čeprav smo ga spoznali šele pred kratkim, vam lahko z gotovostjo povemo, da gre v resnici za super junaka, ki pozna rešitev za vsako, še tako zapleteno, zagato. Ob prebiranju njegovih prigod smo odkrivali nove svetove, ki so nas naučili kako zgraditi Hišo iz gumbov, kako kot pravi vrvohodci hoditi po vrvi, kako trgovati z najboljšimi šiviljskimi potrebščinami tega sveta in še marsikaj. Ker mesec februar s svojim naborom praznikov veleva še dodatno mero kulturnosti, smo se za piko na i odpravili v čisto pravo gledališče – Mini teater v Ljubljani. Poleg vožnje z avtobusom, ki nas je popolnoma prevzela, smo spoznali pravega Krojačka Hlačka še v živo. Res je navihan, tale naš junak. In veste kaj…prelevil se je v čisto pravega Vrvohodca in nam pokazal kako spretno se zna smukati po napeti vrvi. Če vam bo kdaj dolgčas, pa le pogumno. Gledališče vabi in je odlična možnost za preživljanje prostega časa.

Kliknite tukaj za ogled galerije slik

Dobrodelnost nas bogati

10. 01. 2023

Čarobni mesec december smo v naši Šolnjavi dodatno začinili, tako kot mi dobro znamo, z dobrodelnostjo. Ta je razveselila vse tiste, ki smo jim jo namenili, pa tudi nas same. Razvijali in podarjali smo jo na različne načine. Vsakodnevno smo iskali in podarjali med ljudi tista darila – dobra dela, ki nič ne stanejo in ob tem ozaveščali vedenje, da so prav ta tista najlepša. Tekom meseca se je tako nabralo vrsto daril, ki smo jih podarjali v svet: nasmeh, poljub, objem, zapeto pesmico, sprehod, skupno igro,… izdelali smo tudi nekaj čisto svojih daril – voščilnice za Rdeči križ in izdelke za naše prijatelje starostnike, stanovalce DSO Trebnje, ki so jih bili tako iskreno veseli. Ob zavedanju, da je ljubezen do sebe tista prva in najpomembnejša pa smo v tem mesecu izpeljali tudi čisto pravo tombolo z darili, ki smo jih za izmenjavo med prijatelji, pripravili doma. Starim igračam, smo tako na navihan način poiskali nove lastnike in se pri tem noro zabavali. Iskrena hvala vsem, ki ste pri tem sodelovali in tako pomagali učiti otroke, da je dobrodelnost frajerska in ql.

Kliknite tukaj za ogled galerije slik

Botra jesen

10. 01. 2023

V mesecu novembru nas je spremljala Botra Jesen, ki nam je »posodila« pesmico, s katero smo se kratkočasili cel mesec. Ker smo radi ustvarjalni smo pripevanju le te dodali tudi svojo lastno glasbeno spremljavo, s slednjo pa smo popestrili dramske uprizoritve, ki smo jih za našo Botro Jesen uprizarjali kar na prostem. Da Botri Jeseni ne bi bilo dolgčas, smo ji prišli naproti še z literarnim delom Kako objeti ježa. Vsebina, ki smo jo obdelali na vrsto različnih načinov (tudi s predstavo senčnih lutk, nad katero smo bili navdušeni), nas je učila predvsem o tem, kako smo ljudje kljub vsej svoji raznolikosti v osnovi enaki. Vsi se želimo biti sprejeti in ljubljeni in prav tega smo se Šolenčki ozaveščeno učili v tem mesecu.

Kliknite tukaj za ogled galerije slik

Lepa jesen

26. 10. 2022

Ta mesec smo namenili krepljenju odnosov – tistih v igralnici in tistih zunaj nje. Ker rastemo, kot gobe po dežju in postajamo zares veliki, počasi vedno bolj razumemo kaj vse pomeni biti pravi prijatelj. In to ne samo prijatelju v igralnici, pač pa tudi tistemu v naravi, ki nas obdaja. Redni obiski bližnjih travnikov in gozda nam počasi a vztrajno razodevajo male skrivnosti velikih mojstrov. Kaj lahko za človeškega ali gozdnega prijatelja naredimo sami že danes, da mu bo boljše jutri pa v objemu narave spoznavamo na najlepši možen način. Vprašajte svoje »Šolenčke«, kaj vse smo odkrili – ker res radi pripovedujemo, verjamemo, da bomo potešili vašo radovednost.

Kliknite tukaj za ogled galerije slik

Začetek pri Šolenčkih

14. 10. 2022

Mesec september nas je tudi letos povabil v novo šolsko leto, v razigran vrtčevski vsakdan. V tem mesecu smo si jemali čas za to, da se ponovno spomnimo, kaj se v vrtcu sme in ne sme, kako poteka naš dan in predvsem, da smo spletli nekaj novih ali pa še bolj utrdili stare prijateljske vezi v oddelku. Dolgčas nam ni bilo. Poleg naše nove igralnice, ki je res prima, smo spoznavali tudi ostale vrtčevske prostore, končno pa smo se lahko začeli spet družiti tudi z ostalimi prijatelji iz enote. Prepričani smo, da se nam obeta čudovito šolsko leto.

Kliknite tukaj za ogled galerije slik

Dostopnost