GUBČEVA 21 - "MEHURČKI"

GUBČEVA 21 - "MEHURČKI"

vzgojiteljica Barbara Kastigar ter pom.vzg. Dunja Radulič

Biba torto meša za Zaro, Manjo, Liama in Elo

19.04.2021

Biba torto meša, vija, vaja, vija, vak. Biba torto reže, šlik, šlak, šlik, šlak. En kos torte ti dobiš, drugega pa mala miš.

Vse najboljše in najlepše!

Klikni za galerijo slik

 

Biba torto meša za Zaro, Manjo, Liama in Elo

19.04.2021

Biba torto meša, vija, vaja, vija, vak. Biba torto reže, šlik, šlak, šlik, šlak. En kos torte ti dobiš, drugega pa mala miš.

Vse najboljše in najlepše!

Klikni za galerijo slik

 

Ples v kostumih in s »Plesočim mehurčkom«

11.04.2021

Prepoznavnost našega oddelka je »Plesoči mehurček«, zato otroci vsakodnevno gibalno plesno ustvarjajo ob otroški glasbi. Njihova velika motivacija je naša maskota oddelka »Mehurček«.

Ker pa kostum pripomore še k večji gibalno plesni ustvarjalnosti otrok, so imeli številne možnosti eksperimentiranja z njimi. Postali so žabe, piščančki, ovčke, dinozavri, ježki, volkovi, ali pa so bili preprosto oni sami: Zara, Ela, Manja, Liam Z., Jakob, Doris, Fran, Julija, Zala, Hana, Liam G. in Maj. S tem so razvijali plesno gibanje v skladu z vlogo. Ves čas sva spodbujali njihovo izvirnost, izraznost in neposrednost gibanja, ki izhaja iz doživetij. Njihova domišljija je brez meja, zato sva jih spodbujali na čimbolj pester in zanimiv način.

»Kdor je kdaj doživel ustvarjanje z gibi, mu postaje nuja. Naredi nekaj, česar nihče drugi ne naredi tako kot ti…Ideje kar same nastajajo in vsaka improvizacija je doživetje. Spontan si, iskriv in misliš, da svobodi ni konca.« ( Zagorc).

Klikni za galerijo slik

 

»Si ti moja mamica?« Mavrični bralček pri »Mehurčkih«

11.04.2021

Kljub temu, da smo še zelo majhni in smo v vrtcu zelo kratek čas, smo tudi mi uspešno zaključili Mavričnega bralčka. Zato čestitke vsem! Postali ste pravi mali knjižni molji.

Letos je izvedba potekala malo drugače, kot v preteklih šolskih letih. Z otroki smo zaradi COVID-19, knjigo predelali skupaj v vrtcu. Naša rdeča nit je bila knjiga »Si ti moja mamica? – Mala račka«. Otroci so jo zelo radi poslušali. Knjigo sta največkrat prebrali tudi lutki račka in medo. V sklopu Mavričnega bralčka so otroci barvali pobarvanko, slikali s prstnimi barvami, se igrali z lutkami in uprizorili malo lutkovno gledališče, plesali v kostumih živali, se igrali z malimi živalmi in listali knjige v knjižnem kotičku.

Ob zaključku Mavričnega bralčka, ki smo ga imeli 31. 3., sva strokovni delavki zaigrali lutkovno predstavo »Si ti moja mamica?«. Za nagrado so prijeli še prvo pravo priznanje. Veselje je bilo neprecenljivo.

Klikni za galerijo slik

 

»Mehurčki« so prileteli v vrtec

15.03.2021

Mesec februar, mesec uvajanja, je za nami. Otroci so spoznali svoj drugi »dom«, otroke in strokovne delavke. Začetek meseca je bil obarvan s solzicami, vendar smo na njih kmalu pozabili. Odletele so v nebo, kot odletijo naši milni mehurčki. Sedaj se otroci že odlično počutijo in zelo radi z nasmehom na obrazu pritečejo v objem. V tem času smo raziskovali nove igrače in se z njimi igrali, veliko plesali z našim »Plesočim mehurčkom«, ki je postal naš enakovredni član skupine. On je namreč lutka, ki otroke vsakodnevno motivira pri vseh dejavnostih in dnevni rutini. Veliko smo se tudi gibali, nekaj malega ustvarjali, prepevali, igrali na male ritmične instrumente, spoznavali odpadni material ter mu dali novo življenje (senzorne plastenke, škatle različnih velikosti,…), prebirali slikanice, pričeli z Mavričnim bralčkom, bivali na prostem, kjer smo raziskovali okolico vrtca in še veliko drugega. V vrtcu nam je zelo lepo in naši sončki iz dneva v dan postajajo bolj samostojni in sproščeni.

Klikni za galerijo slik

 

Dostopnost