RIBICE

Vzgojiteljica Rebeka Škrilac

VPO pom. vzgojiteljice Saša Stušek

Najmlajši smo, prav res,

a nasmeh imamo do ušes,

ko zjutraj k “Ribicam” pohitimo,

in se prav ničesar več ne bojimo.

Moker poljubček na lička še damo,

potem pa se že veselo igramo.

Bratci, sestrice, pridite prav vsi,

poglejte, kako se nam tu lepo godi.

 

 

Februar pri Ribicah

3. 3. 2022

Tudi najmlajši otroci vrtca Mavrica smo februarja pogumno zakorakali novim dogodivščinam naproti. Igralnica “Ribic” na Gubčevi 21 je zaživela v vsem svojem sijaju (rajanju, pesmicah, smehu in ropotu). Otroci se v njej dobro počutimo, saj se nam vsak dan kaj novega zgodi. Tako smo se že prvi mesec igrali in telovadili z žogami. Tako smo bili pogumni, da smo se plazili skozi doooolg tunel, se gugali na gugalniku in se spuščali po toboganu. Veliko smo rajali, plesali z vzgojiteljicama, ploskali, poslušali pesmice in tudi sami ustvarjali različne zvoke z ritmičnimi in melodičnimi inštrumenti. Raziskovali smo tudi kakšne sledi puščajo prstne barve, voščenke, barvice in flomastri.

Klikni za ogled galerije slik

Marčevske glasbeno-plesno igrarije pri ribicah

29. 3. 2022

O, kako smo uživali meseca marca v vrtcu. V začetku meseca smo na pustni torek imeli pravcato pustno zabavo v maskah. Le kam so se takrat skrili otroci in vzgojiteljici? Ne povemo. Tisti dan so v vrtec na zabavo prišle Miška, Čebela, Jagoda, Mucka, Tigerček, Zajček, Batman in Dinozaver. Kar v galeriji si poglejte, kako je bilo pisano, veselo in sladko. S plesom in glasbo smo si vsakodnevno popestrili vrtčevske trenutke. Rajali smo ob petih in predvajanih otroških pesmicah, ob instrumentalni glasbi in soju sveč pa smo se sprehodili po čutni poti. Preizkušali smo tudi kakšen zvok oddajajo Orffova glasbila in inštrumenti narejeni izpod rok vzgojiteljice Rebeke.

Klikni za ogled galerije slik

Naš prijatelj Mihec

11. 4. 2022

Meseca marca nas je obiskal prav poseben prijatelj – lutka Mihec. Z nami se je ogledoval v ogledalu, nam pokazal kje ima nos, ušesa, oči, usta, potem pa jih poiskal še pri nas. Seveda je ugotovil, da nikomur nič ne manjka. Hi, hi, hi, ti Mihec ti, le kaj si pa mislil? Mihec se je nekega dne skril v veliko škatlo (hišico) in nas s pesmijo povabil k igri in raziskovanju. Še tisti mali sramežljivčki so prišli pogumno pokukat kje se skriva. Z nami je zamesil tudi slano testo, iz katerega smo nato naredili pravi kiparski izdelek za naše starše. Ob koncu meseca pa smo si skupaj ogledali predstavo o mali rački, ki je izgubila svojo mamico. Vsakokrat, ko nas obišče, je v vrtcu še bolj veselo, zato komaj čakamo, da spet pride in nam kaj novega pokaže.

Klikni za ogled galerije slik

Pomladni živ žav

9. 5. 2022

Z otroci smo pomlad doživeli z vsemi čutili. Obiskali so nas trije metulji katerim smo sledili do travnika. Najprej smo ga raziskovali v igralnici, ko pa je posijalo sonce smo prav vsak dan izkoristili za to, da smo se odšli ven in se sprehodili do njega. Kaj vse se je v travniku skrivalo? Polno majhnih travniških živali in različnih živobarvnih rastlin. Tam smo poslušali ptičje petje, brnenje čebel in vonjali travniške cvetlice. Poslušali smo tudi, kakšen zvok oddajajo rastline, ko na poseben način pihnemo vanje. Vsa naša doživljanja smo prenesli tudi na papir in tako naslikali čudovite travnike.

Klikni za ogled galerije slik

Naš vrtiček

15. 5. 2022

Lepi dnevi nas kličejo ven, na teraso, v naravo, zato smo se pri “Ribicah” odločili, da si pred vrtcem uredimo svoj mali vrtiček. Želimo ga opazovati in seveda z njega kaj pojesti. Kako pa je potekalo naše urejanje? Najprej smo okrasili zunanji del vrtička, nato pa smo ga napolnili, spodaj s kamni, do vrha pa z zemljo. V okviru Eko tržnice, kjer smo v mesecu aprilu prodajali sadike, nam je ostalo nekaj sadik jagod in drobnjaka, katere smo posadili, zraven pa še posejali solato. Vrt vsakodnevno opazujemo, kako se spreminja in komaj čakamo, da začnemo okušati vrtnine, ki smo jih posadili in posejali. Seveda pa nismo pozabili tudi na okolico vrtca, katero smo uredili, pometli in odstranili plevel, ki se je zarasel ob robovih.

Klikni za ogled galerije slik

Dostopnost