ČEBELICE

Vzgojiteljica Lara Juršić

VPO pom. vzgojiteljice Ilderina Mejrić

 

Ku, ku, kdo je tu?
Bzz, bzz, to smo mi!
Pozdravljeni bodite vsi!
 
Bzz, bzz, tukaj mi,
Aprila skupaj smo prišli, 
v naš panj na Gubčevi.
 
Hei, ho, vrtec, kaj je to?
Skupai zdaj odkrivamo.
Bzz, bzz, bzz, glasni smo, 
Dokler skupaj se ne stisnemo.
 
Že res, da morda najmlajši smo,
A v vrtec vsak dan bolj pogumno 
hodimo.
 
Vsak korak pač ni lahak, 
zato pravi je čisto vsak junak, 
ki prestopi naš čebelji prag.
 
Bzz, bzz, tudi ti, 
vabljeni ste prav vsi!
Da skupaj si pogledamo, 
kaj pri čebelicah se godi.

Čopič, kaj je to?

21. 6. 2024

Pri čebelicah smo v mesecu maju začeli ustvarjati. Najprej smo si dobro ogledali čopič in ga seveda tudi malo pogrizli. Spoznali smo tudi tempera barvo in kar se da hitro, vanjo pomočili prste.

Naš prvi izdelek je bil odtis stopala. Stopala smo namazali s čopičem in ga odtisnili na risalni list.  Lara in Ilderina sta še nekaj dorisali na naš odtis in že je nastala čebelica. 

Naslednji izdelek je nastal za našo družino. V vrtec smo prinesli fotografijo družine. Nato smo se cel mesec pogovarjali o družini, naštevali člane, si ogledovali naše fotografije, poslušali pravljice o družini in na koncu ustvarjali. Naučili smo se držati čopič, ga pomakati v barvo in le to nanesti na risalni list. Potrudili smo se z slikanjem in na koncu je nastal okvir, za naše fotografije.

Naše ustvarjanje smo nadaljevali z modra tempera barvo, ki smo jo s čopičom nanesli na risalni list. Lara in Ilderina sta nam poslikan list namazali z lepilom, mi pa smo nanj posuli pesek. Nato smo si izbrali nalepke z morskimi motivi in jih nalepili na izdelek.  Nastala je prava morska pravljica.

Čopič, kaj je to? Zdaj že vemo!

Kliknite za ogled galerije slik

Ko se gubčeva terasa spremeni v plažo

13. 6. 2024

Pri čebelicah smo tokrat vsi prisotni, v igralnici je prava gneča, zunaj pa sije sonce. Obujemo čevlje in se odločimo, da današnji dan preživimo kar na terasi. Zakaj pa ne? 

Poganjalci, žoge, obroči, vedra, krede, vse to nas zamoti za nekaj časa. Nato nam Lara in Ilderina na teraso postavita mizo in na njo položita čopič, tempera barvo ter risalni list. Ustvarjali smo kar na terasi, kot pravi umetniki.  

 

Sonce je bilo zelo močno in res nam je bilo že pošteno vroče. Kar na enkrat, Lara in Ilderina prineseta vedro polno vode. Malo se spogledamo, je to za nas? Prvi se opogumi in začne čofotati, kmalu se pridružimo še ostali. Na koncu smo imeli že pravo plažo, polno velikih vedr napolnjenih z vodo ter različne posode za pretakanje vode. Kako smo uživali. Na Gubčevi je odmeval zvok otroške glasbe, otroškega smeha ter zvok čofotanja. Slišala nas je sosednja skupina (Polžki) in se nam pridružila.  

 

Na koncu smo mokri sedeli na sončku in pomalicali malico, kar tam, na terasi. Tako smo celo dopoldne preživeli na terasi, potem pa utrujeni zaspali in spali vse do kosila. Utrujeni pa sta bili tudi Lara in Ilderina, saj sta morali vse pospraviti in nas vse preoblečti.  

Kako že pravita? VSE ZA NAJINE ČEBELICE!  

Kliknite za ogled galerije slik

Vrtec, kaj je to?

20. 5. 2024

Ku, ku, kdo je tu?

Bzz, bzz, to smo mi!

Pozdravljeni bodite vsi!

 

Čebelice smo prišle aprila v naš panj na Gubčevi. Spoznali smo Ilderino in Laro ter seveda nove prijatelje. Uvajali smo se kar vsi na enkrat in vse je bilo odlično, dokler so bili zraven naši starši. Prišel pa je seveda čas, ko smo morali v igralnico kar sami. Očitno naj bi tako deloval vrtec. Najprej smo jokali, iskali bližino in objem vzgojiteljic ter sočustvovali drug z drugim. Potem smo izbrali pogum in raziskovali igralnico. Ugotovili smo, da imamo veliko igrač ter da znajo Lara in Ilderina veliko pesmic. Že v drugem tednu pa smo odšli tudi na teraso in jo pridno raziskovali.

 

Zdaj poznamo že vse kotičke igralnice in terase. Navadili smo se na dnevno rutino v vrtcu in pridno spimo, da nas morajo Lara in Ilderina včasih buditi za kosilo. Najbolje se počutimo po kosilu, ko smo vsi naspani in siti.  Zelo radi pa imamo tudi teraso.

 

Veliko se igramo, pojemo, plešemo, ustvarjamo, poslušamo zgodbice in bibarije,  še vedno pa se ogromno crkljamo.

Vrtec, kaj je to? Zdaj že vemo in prav veseli smo, da ga obiskujemo.

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost