BUČKE

Vzgojiteljica Lucija Gašperšič

VPO pom. vzgojteljice Tatjana Anžlovar

 

Hišice, hiše, vile gradovi,

so varni otroški domovi,

dokler v njih biva radost srca.

(Tone Kuntner)

 

Dobrodošli mali in veliki v hišici «BUČK«

 

Lahkih nog naokrog

16. 11. 2022

V sklopu obogatitvene dejavnosti enote Dobrnič z naslovom Mavrični živ žav v naravi, smo v oktobru izvedli gibalne dejavnosti na prostem. Odpravili smo se na travnik, ki nam je omogočil, da smo varno in uspešno odkrivali in krepili svoje potenciale na področju gibanja in motoričnih spretnosti ter se medtem urili v socialnih veščinah. Gibali smo se prek poligona, ki so ga zasnovale kar sami otroci iz skupine Bučke. Otroci so namreč narisali gibalne kartice, ki so jih poimenovali in iz njih pripravili plakat. Tako smo se lahkih nog podali naokrog po travniku, kjer so nam pri še bolj razgibanem poligonu pomagale krtine, grmički detelje ter mišje brazde.

Klikni tukaj za ogled galerije slik…

Ogled gasilskega doma

Vsako leto v mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, obiščemo gasilce v gasilskem domu Dobrnič, ki so v neposredni bližini vrtca. Prijazno nas sprejmejo in pokažejo gasilska vozila, opremo ter predstavijo delo gasilca. Otroci so že pravi poznavalci orodja in opreme, ker je kar nekaj njihovih staršev v gasilskih vrstah in so redni obiskovalci gasilskega doma. Kljub temu, pa se oči kar zaiskrijo, ko se odprejo vrata kamiona in lahko vstopijo in si ogledajo notranjost vozila. Poseben učinek naredita seveda še prižgane lučke in sirena. Gasilcem smo hvaležni za povabilo. Obljubili smo jim, da jih bomo drugo leto zopet obiskali in  seveda postali gasilci.

Kliknite za ogled galerije slik

Obisk policista

V okviru projekta Varno v vrtec in šolo, smo otroci iz skupine Bučke v vrtec povabili policista Gregorja, ki je tudi očka našemu Lovru. Ponosni Lovro nas je z očkom na začetku kolone vodil po naši običajni sprehajalni poti. Policist nam je pokazal, kje in kako varno prečkamo cesto, kako varno hodimo, kako moramo biti pozorni na prometne znake in druge oznake na cesti. Poudaril je, da je prav tako pomembno, da ves čas spremljamo dogajanje okrog sebe in skrbno pazimo drug na drugega. Po prihodu do vrtca, nam je še razkazal policijski avto in opremo. Najbolj pogumni so se celo pustili vkleniti v policijske lisice. Pozabil pa ni tudi prižgati lučk in sirene. Obiska smo bili zelo veseli, najbolj seveda pa Lovro.

                                                                                                              Klikni za ogled galerije slik

Dostopnost