BOBKI

Vzgojiteljica Lucija Gašperšič

VPO pom. vzgojiteljice Tatjana Anžlovar

Zapolniti moramo otroško vedro s

samospoštovanjem tako visoko,

da svet vanj ne more narediti toliko lukenj,

da bi se izpraznilo in izsušilo.

Polnimo otroško vedro skupaj!

 

Pozdrav od Bobkov

4. 10. 2021

Pozdravljeni prav vsi,

naše ime “bobki” se glasi,

smo druščina vesela,

ki v Dobrniču nered dela.

Klikni za ogled galerije slike

Sončen dan v gozdu

20. 10. 2021

Izkoristili smo lepo sončno vreme in dan preživeli v gozdu. Odpravili smo se do gozda in med potjo opazovali barve jesenskega listja. Družbo na poti nam je delala prikupna mala mucka. V gozdu smo nabirali jesenske plodove in odpadlo listje. Našli smo žir, storže, šiške, orehe,… Povzpeli smo se na višjo klančino in od tam videli ves Dobrnič. Travnik ki je bil ravno pokošen smo izkoristili za tek in igro na travniku. Malce že utrujeni a ravno prav razposajeni, smo se odpravili nazaj v vrtec.

Klikni za ogled galerije slike

Umetnost v naravi

25. 10. 2021

V okviru obogatitvene dejavnosti naše enote »Umetnost v naravi«, smo se ob toplem jesenskem soncu odpravili v gozd. Gozd je postal naš ustvarjalni prostor. Otroci so s čopiči in tempera barvo slikali in barvali po deblih. Izdelali smo tudi slike iz naravnega materiala, iz listkov, vejic, kamenja in zemlje. Izpod malih prstkov so nastajali čudoviti izdelki. Kako so otroci uživali v naravi, pa si poglejte v fotografijah.

Klikni za ogled galerije slike

praznični čas

24. 12. 2021

Čarobnost praznikov v vrtcu, je nekaj posebnega.  Začelo se je z okraševanjem naših skupnih prostorov in igralnice. Prižgali smo lučke, ki praznikom dodajo svojo toplino. Postavili smo tudi jelko, katero so okrasili otroci z okraski, ki so jih izdelali doma. Krasili smo tudi jelko v mestnem parku v Trebnjem. Dobri možje so nam prinesli darila, katerih smo se najbolj razveselili. Posebno pa smo čakali dan za zabavo. Imeli smo novoletno zabavo z disco kroglo in praznično glasbo, manjkal pa ni niti otroški šampanjec.

Klikni za ogled galerije slike

Brez igrač

11. 2. 2022

Otroci so od doma prinesli odpadno plastično in kartonsko embalažo, za igro brez igrač. Odpravili smo se tudi do bližnje trgovine, kjer smo si nabrali ogromno kartonskih škatel.  Zbrali smo zelo veliko kartonskih škatel in plastične embalaže. Igra z odpadno embalažo in nestrukturiranim materialom se je iz dneva v dan bolj razvijala. Otroci so iz škatel gradili gradove, kmetijo, izdelali smo traktor in podlogo za igro. Pripravili smo tudi razstavo robotov, ki so jih otroci izdelali iz odpadne embalaže. Izvedli smo tudi poskus kateri odpadki potonejo in kateri ne, ter raziskovali načine ločevanja odpadkov. Odpravili smo se v gozd še po palčke in kamenje. V gozd pa smo hodili tudi v našo gozdno telovadnico. Plezali smo po deblih, skakali po listju,… Otroci vsekakor niso niti malo pogrešali igrač iz igralnice.

Klikni za ogled galerije slike

Sončni dnevi

23. 3. 2022

Pričeli so se topli pomladni dnevi. Sonček naš že zelo toplo boža po ličkih. Izkoristili smo čudovite dni, in jih preživeli na prostem. Odpravili smo se na hrib nad Lokvami, kjer smo raziskovali gozd, plezali po skalah in se igrali z velikim padalom. Pri hribu nad Revo smo poiskali kotiček pod soncem, kjer smo brali pravljice. Na hrib nad Lokvami smo se večkrat odpravili. Našli smo veliko jaso kjer smo lahko brezmejno tekali in se kotalili. Na sončku v naravi se imamo super, hkrati pa razvijamo naše ravnotežje, koordinacijo in radovednost za raziskovanje.

Klikni za ogled galerije slike

Izlet v Zlatorogovo deželo

28. 5. 2022

Naše potovanje v deželo kjer prebiva Zlatorog se je pričelo zgodaj zjutraj. Pot z avtobusom je bila dolga, kajti od pričakovanj in vzemerjenja smo komaj čakali, da prispemo. Avtobus se je ustavil v vasi Ukancčisto “u konc sveta”. Pričakala nas je prijazna vodička in nas popeljala na pot pravljičnih bitij in domišljije. Hodili smo po labirintu modrosti in opravljali različne naloge. Poslušali smo topotanje Perkmandelca in iskali sledi Zlatoroga v gorah. Lahko smo opazovali valovanje jezera škrata Jezernika ter ob jezeru prisluhnili čarobnim pravljicam. Čisto od blizu sta nas pozdravila raca in racman. Svojo moč smo lahko pokazali v premikanju mogočnih skal. Čistu na koncu poti pa so nas čakala še igrala, kjer so otroci iztisnili svoje zadnje atome moči. Na poti domou so skoraj vsi otroci v sladkih sanjah podoživljali čudovit dan med pravljičnimi bitji.

Klikni za ogled galerije slike

Dostopnost