ROBOTKI

Vzgojiteljica Klavdija Pirc

VPO pom. vzgojiteljice Monika Koželj

Mi smo mali igrivi robotki.

Radi pojemo, plešemo in se igramo.

Zunaj radi postopamo in fino se imamo.

Smo druščina zabavna,

ki ves čas raziskuje in zabavne misli oblikuje.

Zimski športni dan v januarju

 

20.2.2024

Zima nam je končno naklonila nekaj snega, ki smo ga pri Robotkih že nestrpno čakali. Sredino sredinega dopoldne smo izkoristili za zimski športni dan. Po zajtrku smo se oblekli v kombinezone, nadeli kape in rokavice, prijeli sani ter se odpravili na bližnjo klančino ob vrtcu, kjer smo se sankali in uživali v snegu. Ko smo se vrnili v vrtec nas je že čakal topel čaj ter sadna malica. Preživeli smo prijetno dopoldne na snegu, kar je razvidno s spodnjih slik. 

 

Kliknite za ogled galerije slik…

Babica Zima na obisku

 

26.12.2023

Prijatelji iz sosednje igralnice, Pikci, so nas povabili na jutranje gibalne minutke v njihovo igralnico. Po končanem razgibavanju smo se namenili k smrečici na hodniku, da bi ji zapeli lepe zimske pesmi, ki jih že dobro znamo. A ko smo se bližali smrečici, smo ob njej ugledali spečo babico Zimo, ki je imela ob sebi celo zakurjen mali kamin. Tiho smo se usedli krog nje in ravno v tem času, se je babica Zima prebudila. Presenečena nas je pozdravila in povedala, da se je k nam odpravila, da nam prebere zgodbico, Želim si postati božično drevo; vendar je medtem, ko nas je čakala, od utrujenosti zaspala. In res, babica nam je s svojim pravljičnim glasom prebrala zgodbo, mi pa smo jo z navdušenjem opazovali in sledili pripovedki. Ob koncu branja je pogledala našo smrečico in ugotovila, da ji manjka zvezda na vrhu. Izbrali smo eno od deklic, ki nam je pomagala ter nadela zvezdo smrečici. Po tem je vprašala, če nam pokaže kako se plete in seveda, smo želeli videti kako to gre. V času, ko je pletla, pa smo ji zapeli nekaj zimskih pesmi. Nad katerimi je bila navdušena, a je kaj kmalu tonila v globok spanec. Pustili smo jo, da se odpočije in nabere moči ter odšli v igralnico na skupno prepevanje in rajanje ob harmoniki.

 

Kliknite za ogled galerije slik…

Topli november

 

26.12.2023

Sončni dnevi so nas zasuli s kopico priložnosti in prav vse smo skušali zagrabiti.  Mesec je bil zaznamovan z jesenjo, tradicionalnim slovenskim zajtrkom in pričetkom Mavričnega bralčka.  

Tako smo v tem mesecu izkusili kar dva pohoda v neznano; enega v smeri Reve in drugega v smeri Podlisca. Podali smo se čez drn in strn, po še neuhojenih poteh, hodili po blatnih lužah, rajali na rosnem travniku in postavljali hišice za gozdne škratke ter preskakovali kolovozne poti.  Opazovali smo jutranje meglice, ki so prekrivale Dobrniško dolino in uzrli trenutek, ko je nanjo posijalo sonce in jo pobožalo z vso svojo jesensko toplino.  

Jesenski direndaj smo si pričarali tudi z zvrhanimi vrečami odpadlega jesenskega listja na hodnikih enote ter druženjem s Pikci. Pa tudi zavili smo v naš mali skrivni gozdiček in izkusili listno kopel. V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka smo se seznanili z življenjem čebel, prepevali in plesali ter spoznali različna žita, ki rastejo po naših njivah.  Prav spoznavanje čebel in žit nas je popeljalo v smer proti Lokvam, kjer smo si ogledali čebelnjak in si ogledali kmetijo našega robotka Aljaža. 

Pričetek Mavričnega bralčka je naznanila lutkovna predstava, Pod medvedovim dežnikom.  

Skratka, za nami je ponovno mesec novih spoznanj in čudovitih izkušenj.  

 

Kliknite za ogled galerije slik…

Igrivi oktober

26.12.2023

Ujeli smo ritem in zajadrali na pravih krilih rutine Robotkov. Mesec nam je postregel z vadbenima urama v telovadnici, kjer smo se gibali kot vozila in uporabili obroče na mnoge načine ter tako krepili naše ravnotežje in koordinacijo. Gibanje imamo res radi in ga tudi veliko potrebujemo in tako smo se pogumno podali na dež in izvedli gibalne minutke z dežniki.  

Mesec smo namenili tudi taki in drugačni mobilnosti. Tako smo se odpravili na potep v sklopu dneva brez avtomobila in se odkorakali na Fit pohod proti Preski.  Seveda nas je pritegnila tudi spreminjajoča se narava in smo se opravili raziskovat prag gozda k izviru. Urili smo se tudi v risanju in slikanju  na temo gasilcev ter obiskali gasilski dom, kjer smo se lahko celo popeljali z gasilskim tovornjakom in pomerjali njihovo opravo. Nadvse zanimivo pa nam je bilo, ko smo izkusili dan brez igrače in dan, ko smo lahko s seboj prinesli igračo od doma.  

Kliknite za ogled galerije slik…

September pri Robotkih

25.10.2023

Kako hitro se čas obrne. Že ves september je za nami!

Odšli smo na prve sprehode in se učili primernega vedenja v prometu in se v sklopu Tedna mobilnosti odpravili na pohod in obeležili dan brez avtomobila, si ogledali predstavo Cirkus klovnese Avguštine in programa Kolesarčki v Trebnjem ter prebirali in ustvarjali ob knjigi Rožnati avtobus.

Zakorakali smo preko travnikov in kolovoznih poteh do bližnjih njih in opazovali kateri pridelki še čakajo na spravilo – npr. buče in se urili v hodi po razgibanem terenu.

V telovadnici PŠ Dobrnič smo si ogledali tudi predstavo Pod medvedovim dežnikom v izvedbi učencev 3. razreda. K nam je prišla tudi vzgojiteljica Erika in nam odigrala lutkovno predstavo Razbita buča. Za tem pa smo si ogledali našo lepo zbirko buč in eno tudi razrezali in jo izdolbli.

Tekli smo tudi ob dnevu teka in uživali v pripravljeni stezi na igrišču pri OŠ Dobrnič.

Kliknite za ogled galerije slik…

Dostopnost