HRČKI

Vzgojiteljica Maja Rozman

VPO pom. vzgojiteljice Klavdija Pirc

 

Hrček ima svojo votlino, a jaz imam svoj vrtec in svojo družino.

Dobrodošli v naši votlini, ki jo bomo napolnili z otroško radovednostjo in igrivostjo.

 

 

Obisk Čebelarja

24. 11. 2022

V preteklem tednu smo še posebej pozorno in s hvaležnostjo govorili o dobrinah, ki jih vsakdan prejemamo iz narave in naših kmetij ter nestrpno pričakovali petek. Pripravili smo pogrinjke rožice in skupaj sedli k tradicionalnemu slovenskemu zajtrku. Na najboljši domači kruh  smo namazali maslo ter ga okrasili z zlatimi kapljami medu. Dobrotam in druženju smo nazdravili s skodelico mleka in si za malico privoščili slastno jabolko.  Po zajtrku smo zaplesali na Slakovo pesem Čebelice in jo tudi zapeli. Po plesu nas je obiskal čebelar in nam predstavil svoj poklic. Najprej nam je predstavil značilnostih čebelje družine, ki biva v panju. Podučil nas je, da čebele ne nabirajo medu ampak medečino. Pokazal nam je satje  kamor čebele odlagajo medečino in se oblekel v zaščitno obleko. Poskusili smo tudi njegov med. Zahvaljujemo se Čebelarju za obisk in se že veselimo ponovnega srečanja in obiska njegovega čebelnjaka v spomladanskih mesecih.

Kliknite tukaj za ogled galerijo slik…

Lahkih nog naokrog

15. 11. 2022

V sklopu obogatitvene dejavnosti enote Mavrični Živ žav v naravi smo v oktobru izvedli gibalne dejavnosti na prostem, in sicer na bližnjem travniku. Travnik je omogočil, da smo varno in uspešno odkrivali in krepili svoje potenciale na področju gibanja in motoričnih spretnosti ter se medtem urili v socialnih veščinah. Podali smo se na poligon, ki so ga zasnovali kar naši Hrčki. Otroci so namreč narisali gibalne kartone, ki so jih poimenovali in iz njih pripravili plakat. Tako smo se lahkih nog podali naokrog po travniku, kjer so nam pri še bolj razgibanem poligonu pomagale krtine in grmički detelje ter mišje brazde.

Kliknite tukaj za ogled galerijo slik…

September pri Hrčkih

Pogumno smo zakorakali novemu vrtčevskemu letu naproti. Veliko časa smo namenili medsebojnemu spoznavanju, igri in zabavi. Lepo vreme smo izkoristili za preživljanje časa v naravi. Velikokrat smo se odpravili na bližnji travnik in uspelo nam je prehoditi tudi že pot do gozda. Sončne septembrske dni smo izkoristili in travnik raziskali z vsemi čutili. Za zaključek smo na travniku pogrnili veliko piknik odejo in na njej uživali v poslušanju pravljice. Hrčki smo spoznali, da je v vrtcu zelo zabavno in vsak dan z veseljem vstopimo v našo votlino razposajeni in nasmejani.

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost