KONJIČKI

Vzgojiteljica Maja Cvetkovič

VPO pom. vzgojiteljice Manca Babič

 

 

Pri otrocih ni majhnih korakov.

Vse kar storijo in naredijo, so velike stvari.

Predvsem srca imajo večja kot mi odrasli.

Vanje spravijo vse, kar vidijo in vse česar se

zavedajo-tudi majhen kamenček,

ki so ga opazili na cesti, listek z drevesa,

poljubček kar tako, mravljico ali črička,

predvsem pa vse ljudi, ki so okoli njih…

 

 

Juhuhu, novo šolsko leto je tu

11. 10. 2021

Za nami je uvajalni mesec in tako smo z veseljem zakorakali v novo šolsko leto. Kot vsako leto, smo tudi letos ta mesec posvetili spoznavanju drug drugega in aktivno preživeli septembrske dni v vrtcu. Hodili smo na sprehode v gozd, ustvarjali različne izdelke, se igrali po kotičkih in počeli še veliko zabavnih ter poučnih stvari. Sončne dni smo izkoristili za bivanje na prostem. Z otroki smo se odpravili na igrišče pred gasilski dom, kjer smo s kredami na asfaltno površino obrisali otroške sence. Otroci so se morali zelo potruditi, da so obrisali senco svojega prijatelja, ker ta naloga ni bila lahka, saj se otroci niso smeli premikati, da so bile sence popolne. Po končanem risanju smo skupaj ugotavljali, katera senca je večja in katera manjša. V otroških očeh je bilo moč zaznati radovednost, na njihovem obrazu pa se je videl širok nasmeh in polne glavice navihanih idej. V veliko veselje nama je, da otroci radi prihajajo v vrtec.

Klikni za ogled galerije slik

Gozdne dogodivščine

26. 10. 2021

V mesecu oktobru smo se odpravili v bližnji gozd, ki je postal naša ustvarjalnica. S tempera barvami, čopiči in prstnimi barvami smo na debla naslikali veliko raznobarvnih umetnin in tako smo jesenski gozd spremenil v mavrični gozd. Deblom smo s fimo maso naredili čisto prave obraze. Vse potrebne dodatke smo našli v gozdu ter si na ta način krepili ustvarjalnost in domišljijo. Nabrali smo veliko palic, mahu in listja, gozdna tla smo spremenili v slikarsko platno in tako je nastala prava gozdna slika. Na koncu smo pojedli še zasluženo malico, ki je bila še toliko bolj slastna sredi gozda. Otroci so v gozd neizmerno uživali in se že veselijo ponovnega obiska.

Klikni za ogled galerije slik

Veseli december pri Konjičkih

4. 1. 2022

Konjički smo nestrpno pričakovali veseli december. Najprej smo pripravili zvočnik in praznično glasbo, noto smo našo igralnico okrasili z balerinami in snežinkami ter prižgali praznične lučke. Postavili smo veliko jelko, katero smo okrasili z okraski, ki so jih otroci izdelali doma. V telovadnici smo izvedli praznični poligon. Obiskala sta nas kar dva dobra moža Miklavž in Božiček in nam prinesla darila, katerih smo se zelo razveselili. Nestrpno smo odštevali dni do naše velike praznične zabave, še prej, smo se odpeljali v Trebnje, kjer smo v parku okrasili smrečico. Končno je prišel petek in vsi smo se zelo lepo uredili. Pripravili smo pravo zabavo z glasbo, plesom, slavnostno pogrnjeno mizo in otroškim šampanjcem.

Klikni za ogled galerije slik

Dostopnost