ŽELVICE

Vzgojiteljica: Helena Krnc

Vpo pomoč. vzgojiteljice: Tjaša Poglavc

 

GRAD PEŠČEN JE NA OBALI

ŽELVA FRIDA V NJEM ŽIVI.

JOGO VADI NA SIPINAH,

RAKCE PLAVATI UČI.

 

Tudi mi si želimo,

da se kaj lepega naučimo,

se prijatelji nasmehe in dobre misli podelimo.

Naj bo vrtec kraj,

kjer se začne magija otroštva,

kjer domišljija in učenje rokujeta z roko v roki.

DOBRODOŠLI!

 

Helena in Tjaša

BITKA TALENTOV

13. 10. 2024

 

V enoti Lovrenc smo TEDEN OTROKA pod sloganom »OTROK, NEPOPISAN LIST« zaključili na prav poseben način.

Po zajtrku smo se veliki in mali zbrali v skupnem prostoru in si ogledali »BITKO TALENTOV«. Na odru talentov so se otroci predstavili s plesom, petjem, akrobacijami in ostalimi glasbenimi točkami. Vsak je imel možnost, da je pokazal kaj zna in kaj je njegovo močno področje.

S pesmijo so nas otroci popeljali v otroški svet glasbe, samostojno so sestavljali deklamacije in zaigrali na svoje instrumente. S tem smo pokazali, da nam v vrtcu ni dolgčas.

Doživeli smo pravi koncert glasbenikov, se skupaj nasmejali in teden zaključili sproščeno in veselo. Bravo vsem nastopajočim otrokom za pogum.

Kloknite za ogled galerije slik…

MNOŽIČNI TEK

3. 10. 2024

 

V četrtek, 26.9. 2024 smo se tudi mi odločili, da se udeležimo množičnega teka pod sloganom »ZAČNI MLAD- TEKMUJ POŠTENO«.

Najprej smo pogovorili o samem teku in na sploh pomenu gibanja. Ker v vrtcu nimamo v bližini igrišča na katerem bi lahko tekli, šolsko igrišče pa je bilo zasedeno, smo skupaj poiskali prostor, kje smo lahko brezskrbno tekli. Peš smo se sprehodili do Gasilnega doma Šentlovrenc in za tek porabili njihovo parkirišče. Kot pravi športniki smo se pred tekom pošteno ogreli. In mi smo bili pripravljeni, da pokažemo koliko zmorejo naše »male nogice«. Pošteno smo se zadihali. Vsi smo uspešno pretekli ustrezno razdaljo in se tako priključili teku otrok iz vse Slovenije. Vsi otroci so za sodelovanje prejeli medalje, ki smo jih sami pripravili in priznanja.

Kloknite za ogled galerije slik…

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

25. 9. 2024

V tednu od 16.9 do 22.9.2024 potekajo tudi pri nas v vrtcu aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti, pod sloganom »Udoben javni prostor – za vse«.

Potrudili smo se in v naš vsakdan vključili veliko hoje in se na sploh veliko gibali na svežem zraku. Pri tem so se otroci seznanili tudi z varnostjo v prometu, opazovali jesensko naravo in občudovali lebdeče listje, ki nas je spremljalo na sprehodu skozi gozd. Da pa so bili naši izleti še toliko bolj zanimivi, smo jih popestrili z igrami na svežem zraku in z raziskovanjem travnika ter gozda. Odpravili smo se tudi do vasi Muhabran, kar je bil za nas kar velik zalogaj, ampak mi smo že veliki in zmoremo prehoditi tudi takšne razdalje. Po naporni poti smo se na cilju odpočili in si ogledali domače živali ki so se pasle v ograji. Otroci so tako lahko opazovali konja, koze, psa in mačko.

Mislimo, da smo kar dobro izkoristili lepo jesenko vreme in poskrbeli tudi za naše zdravje.

Kloknite za ogled galerije slik…

Dostopnost